FB

Frågor och Svar 2

Vad har ni för åldersgräns?
Vi har ingen åldersgräns men vi vill ha föräldrarnas tillåtelse för personer som är under 18 år. Om en myndig person är med och intygar att de omyndiga får spela godtar vi detta. Vid en ålder under 13 år är det inte lämpligt att spela paintball. Välj då hellre "minipaintball" eller "Low Impact Paintball".

Kan ni ordna förtäring?
Tyvärr kan vi ej bistå med detta. Det går dock bra att ta med sig utrustning (kol och tändvätska) så att ni kan använda vår grillplats.

Finns det dryck att köpa?
Vi säljer vatten på plats dock med ett begränsat lager.

Går färgfläckar bort?
Färgen är vattenlöslig och förvinner direkt av vanligt vatten eller i tvätten. Bollarna innehåller helt ofarlig lösning som består av färpigment och glukoslösning. Bollarna har ett gelatinskal som snabbt vittrar sönder och försvinner när det regnar. Lämna ej färgfläckar på kläder eller bilar utan ta bort dem direkt annars kan det bli märken.

Får man plocka bollar från marken?
Nej det är strängeligen förbjudet att plocka bollar från marken. Att stoppa dessa i magasinet innebär att markören kan skadas och att kunden blir ersättningsskyldig för eventuell skada. Risken är också väldigt stor att bollarna går sönder i magasinet med följd att man får kassera de bollar man hade i magasinet.

Vad ska man ha med sig?
Skor att springa i och lämplig klädsel att ha under skyddsoverallen som vi tillhandahåller. Lämplig klädsel är träningskläder, t-shirt eller tunnare långärmad tröja.

Erbjuder ni fotografering?
Vi fotograferar med digital systemkamera, Nikon D700 (upp till åtta bilder per sekund) med AF-S Nikkor 70-200mm f/2.8. Bilderna skickar vi via e-post, FTP eller DVD. Det brukar bli över 100 bilder från en spelning. Kostnaden är 500 kr och ni måste boka denna tjänst i förväg.

Gör det ont?
Det är inte ofta man blir träffad så att det gör riktigt ont. Ofta kommer bollarna från långt håll med lägre hastighet eller så träffar de utrustningen och då känns de inte alls. Om man känner sig osäker kan man ha egna extrakläder under skyddsoverallen. Tänk på att det blir väldigt varmt när du spelar vilket gör att vi rekomenderar lättare klädsel. Ju varmare du blir desto större chans är det att du får imma i masken. Säkerhetsavståndet på tre meter är till just för att det inte ska träffa illa. Vi har haft tolvåriga tjejer och killar som har spelat och de tyckte inte det var så farligt.

Vad gäller vid avbokning hos ONSET?
Se information om bokning.