FB

Utrustning

I hyran vid egen grupp ingår en komplett spelutrustning bestående av paintballmarkör, skyddsmask och klädsel. Skor eller kängor för skogsmiljö måste du dock ha med dig själv. Luft och boll fylls på successivt under spelets gång.

Paintballmarkör
Vi har två olika modeller. En enklare mekanisk markör samt en avancerad elektronisk markör.

Skyddsmask
Skyddsmasken täcker ansikte och öron. Linsen har ett brett synfält och består av plastmaterialet Lexan som tål en skeethagelträff på 20 meters avstånd. Skyddsmasken är försedd med dubbelriktad ventilation och solskärm. Det går att ha glasögon under om de är av liten modell. Vi rekomenderar dock starkt att man använder linser.

Klädsel
Skyddsoverallen är kamouflagefärgad och täcker hela kroppen. Lämplig klädsel är träningskläder, t-shirt eller tunnare långärmad tröja. Vill du dämpa bollträffar lite extra så ta med en extra tröja att ha under. Det finns handskar och halsskydd för de som vill ha.

Bollar
Vi använder endast miljövänlig boll. Fyllningen innehåller ingen stärkelse utan endast PEG (Polyetylenglykol) vilket gör att det är lättare att få bort färgen. Skalet är av gelatin. Färgen går lätt bort med vatten. Bollar på marken försvinner på några dagar då regn och fukt löser upp dem. De är miljövänliga och nedbrytbara.