FB

Så här går det till

När du och din grupp kommer till onsets paintballbanor startar allting med att var och en får sin skyddsutrustning därefter tar vi spelinstruktionerna. Detta tar tar cirka 20 minuter. Lagindelning sker och gruppen bestämmer vilken bana man ska börja på.

Spelinstruktioner
Då vi instruerar berättar vi om spelprinciperna, säkerhetsreglerna, vad som händer då man blir träffad, tekniska problem och dess lösningar samt vad som händer då det är paus mellan spelen.

Spelinstruktionerna är viktiga och en förutsättning för att det ska bli ett kul och givande spel!

Spelstarten 
Paintballmarkören får var och en precis innan första spelets början. Då är det skarpt läge och nu har alla skyddsmasken på sig. Vi går ut på banan och alla får testa att skjuta några skott så att vi ser att alla vet hur det fungerar. Varje lag visas ut till respektive kortända på den utvalda banan. Nu är det bara några minuter till spelstart och taktiken planeras. Det första spelet startas på spelledarens signal.

Spelet har börjat
Spelet är adrenalinfyllt och intensivt. Det gäller att ha lagt upp en bra taktik och att samarbeta med de närmsta lagdeltagarna. Spelet går ut på att man så snabb som möjligt ska markera ut motståndarlagets spelare med färgbollar. Det lag som lyckas med att markera ut hela motståndarlaget vinner. På vissa banor finns det en flagga i mitten som man ska föra tillbaka för att vinna. Sammarbete och kommunikation är nyckeln till vinst.

En spelomgång går snabbare än man tror. Det kan handla om två till tre minuter ibland och upp till 10 minuter som längst. Det gäller att förflytta sig och hitta nya skottvinklar. Ligger man still för länge blir man en enkel måltavla.

Då man blir träffad
Skulle man bli träffad på kroppen eller paintballmarkören är man markerad. Dock gäller det att först kontrollera att bollen verkligen har gått sönder. Har man en färgfläck stor som en femkrona ungefär skriker man "markerad" samt visar med kroppsspråk att man är ute ur spelet genom att hålla paintballmarkören över huvudet. Man tar snabbaste vägen ut från banan. Vill man kan man stå kvar utanför banan under tystnad och titta på tills spelomgången är över.

Paus mellan spelen
När det ena laget har vunnit blir det en kort paus. Lagen samlas i säkerhetszonen där man kan ta av sig sina skyddsmasker och pusta ut. Skyddsmaskerna rengörs, bollar och luft fylls på. Efter några minuter är det dags för nästa spelomgång och vi gör ett sidbyte.