FB

Bollar

Vår boll är miljövänlig och biologiskt nedbrytbar. Den består av ett skal av gelatin och en fyllning bestående av bland annat Polyetylenglykol, vegetabiliska oljor, vattenlöslig färg och andra biologiskt nedbrytbara produkter och är därför både miljövänlig och ätbar. Fyllningen innehåller ingen stärkelse utan endast PEG (Polyetylenglykol) vilket gör att det är lättare att få bort färgen. Får du färg på kläderna tvättar du dem bara precis som vanligt.

Vi handlar direkt från tillverkaren i Europa till skillnad från många andra parker där bollen kommer från Asien. Detta gör att vår boll alltid är färsk och inte har legat på ett containerfartyg i flera veckor. Fördelen för dig som kund är att bollen alltid är rund och fin samt att färgen inte börjat sedimentera. Allt sådant medför dålig precision och att du som kund slösar upp dina bollar i onödan.

Vi använder oss även av boll som är anpassad för de olika temperaturer som förekommer under året. Vi har en vårboll, sommarboll samt en höstboll. Detta gör att bollen aldrig är för hård eller för skör. Är bollen hård innebär det att den inte går sönder på motståndaren samt att det gör ont att bli träffad. Är bollen för skör medför det att bollen går sönder i markören och det blir eldavbrott.